Wednesday, May 23, 2012

Isu 22 Mei 2012 : Debat PTPTN

Bismillahilillahitaala

ASSALAMUALAIKUM sahabat-sahabat reader Nota Kanvas Mujahidah Hafizah, hope korang sihat lah yer.^.^ Firstly MH nak say kat korangSORRY..SORRY..SORRY buat sahabat2 yg follow my blog,[Kanvas Nota Mujahidah Hafizah]
MH minta maaf lambat upgrade isu yg sibuk dibahaskan oleh media Sinar baru - baru ini,maaf sangat kerana pada tarikh tersebut, MH sedang menjalani peperiksaan -final exammination 2 paper lagi untuk habiskan semester 6 2012 ini.So, harap MH masih belum terlambat, bagi sesiapa yg masih x sempat boleh klik vedio untuk cakna isu ini. Atau ada lagi sahabat2 yg masih x cakna isu..so don't take it so easy..meh dengar..meh^.^
isu 22 Mei 2012 :  Debat Mengenai Pemansuhan PTPTN baru  sempat diupload masuk ke blog..setelah didengar dan membuat beberapa tapisan idea2 yg dilontarkan oleh panelis debat
Mr. Debat Sinar Khairi Jamaluddin vs Rafizi yang bertemakan Pemansuhan PTPTN & Hala Tuju Pendidikan Tinggi yang berlansung di Auditorium Kompleks Kumpulan Media Karangkraf, Shah Alam. 
Moderator perdebatan saudara Dr. Maszeli Malik.

p/s: jgn mendengar kerana pandang dari sudut politiknya sahaja, tetapi pandanglah dari segala bagai bahagian tentang masalah-masalah yg dihadapi malaysia kini.so..jom klik tengok!







selamat membuka minda yer anak2 mahasiswa.
hidup biar banyak mendengar daripada banyak beremosi tanpa guna akal.
selamat maju jaya ok;)

update by : Mujahidah Hafizah
@ Jordan.
03: 15 pagi.
(mood: banyaknyer isu2 negara x update lagi ni, xp MH slow2-,monolog MH)

2 comments:

AxZxa AxZxs said...

Betul..setuju kita tak lihat dia dari sudut politik....Point Utamanya adalah kita gagal dan mmg dah x boleh nk kutip pun hutang tuh selepas 15 tahun...Hutang Lapuk dah berlebih2 dan akan terus meningkat jika tidak ditangani...antara penyelesaiannya....elok batalkan shj.... dan cari kaedah yg lagi baik utk bg pendidikan percuma kpd rakyat...kerana negara kita mampu memberikannya...

Mujahidah Hafizah said...

yup...masalah ini dapat diatasi sekiranya pembawa amanah ini merasa bertanggung jawab dengan amanah yg dipikul sebenarnya...betul tu AxZxa AxZxs

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selamat Berjuang